Min grillning på väderdäck [20/9]
Idag började jag kl 8 och skulle gå med ELE (elingenjören) Sören och den blivande ELE Johan och kollade så alla brandspjäll funkade som dom skulle och provkörde nödgeneratorn, livbåtsmotorn och så brandstationerna var i ordning. Sen var det dags att bekanta sig lite med HM (huvudmaskin). Skulle blåsa ren turbon och pannan, inte själv utan med tryckluft såklart:) Detta gör man för att ta bort sot i avgasturbin och pannan samt ta bort skit som sätter sig i turboaggregatet.. Vi slutar kl 12 på lördagar så mer arbete vart inte gjort.
Sen vid halv 1 på lördagar är läsk/öl/vin och spritslabben öppen, och eftersom jag inte är 18 så vart det Cola! Sedan gick jag och båsen runt i inredningen och på däck då han ville visa mig runt så jag lär mig hitta ombord. By the way verkar han vara en jättetrevlig person..
Sen ville jag se mer av bildäcken, så jag gick med våran andrestyrman som jag inte kommer ihåg vad hon heter för tillfället, och kolla lastsurrningarna och så inget läcker...
Sen vare dags för middag, dock ingen vanlig, utan vi hade grillparty på väderdäck! Dom brukar nämligen ha det efter varje "kustresa". Hade allt möjligt att grilla, T-bone stek, oxfilé, kalvfilé, entrecote, korv osv!! Gott vare! Och ett av de bästa ställena att äta på, ute på ett fartyg i atlanten, horisonten runt om oss, 28 grader varmt, bra besättning, och en solnedgång i aktern och senare en stjärnklar himmel..
Have a nice evening! /Kalle
Maila mig på [email protected]